sobota 12. prosince 2009

Závěr

Zprávy z regionu severního Kavkazu jsme monitorovaly po dobu jednoho semestru. Zajímavé bylo pro nás zjištění, že se do našich médií dostává jen zlomek toho, co se na Kavkaze skutečně děje. Když už o tom nějaké zprávy v češtině jsou, tak se málokdy dostanou do hlavních zpráv a zájemce si je musí vyhledat. Proto, pokud se chce člověk dovědět něco víc, musí navštívit zahraniční zpravodajství, jako jsou oficiální stránky jednotlivých republik, nebo vesti.ru, Kavkazcenter.com nebo třeba gazeta-nv.ru.
Mezi nejbouřlivější republiky patří jednoznačně Čečensko a Ingušsko, dále také Dagestán a Severní Osetie. V těchto republikách je stále živá touha po národním sebeuvědomění, po osamostatnění a po uznání. Mizerné sociální podmínky, národnostní roztříštěnost, separatismus, terorismus a islámský fundamentalismus dělají z těchto republik jedny z nejnebezpečnějších míst na světě.
Jen za těch několik málo měsíců si můžeme připomenout pokus o atentát na čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova, atentát na Něvskij Expres, který je také připisován severokavkazským extremistům, napadení policejního stanoviště v Ingušském okrese Sunzha, výbuch na železnici v Dagestánu a v neposlední řadě pětileté výročí atentátu v Beslanu.
Ruské vládě se už delší dobu vymyká situace z rukou. Klid v regionu stále nenastal i přes nespočet dosazených zástupců veřejné správy. Kreml to tedy zkouší jak cestou invaze vojenských jednotek, tak přes oficíry až k nejnovějším nápadům „kavkazského dohlížitele“ a snížení nezaměstnanosti pomocí „přesidlovací politiky“. Co se však osvědčí, jako nejúčinnější metoda, teď nikdo nedokáže posoudit.  

1 komentář:

  1. úvěrová společnost, která mi poskytuje půjčku ve výši 5 000 000,00 USD, když ostatní investoři půjčky zanedbali moji nabídku, ale pan benjamin lee mi poskytl úspěšnou půjčku. Jsou přímo zapojeni do financování půjček a projektů z hlediska investic. poskytují finanční řešení společnostem a jednotlivcům, kteří hledají přístup k fondům kapitálových trhů, mohou vám pomoci financovat váš projekt nebo rozšířit vaše podnikání .. e-mailový kontakt :::: také 247officedept@gmail.com nebo napište na číslo whatsapp na + 1- ( 989-394-3740)

    OdpovědětVymazat